Raya Oh Raya : Aidiladha Series

Seluruh dunia, termasuk Malaysia juga turut bersama menghadapi ujian pendamik Covid-19. Selama 4 bulan kerajaan telah melaksanakan perintah kawalan pergerakan secara berperingkat dimana rakyat Malaysia tidak dibenarkan merentas negara mahupun negeri termasuklah untuk pulang ke kampung halaman untuk menyambut ramadhan dan meraikan Hari Raya Aidilfitri. Sememangnya, perayaan Aidilfitri pada tahun 2020 ini amat berbeza dengan tahun-tahun sebelumnya. Sambutan Hari Raya Aidilfitri merupakan perayaan yang paling dinanti-nantikan oleh semua umat islam khususnya.

Berita baik buat seluruh rakyat Rakyat Malaysia khususnya umat islam, pada 18 jun 2020, Majlis Keselamatan Negara telah mengumumkan perjalanan merentas negeri telah dibenarkan. Hari Raya Aidilfitri yang berbaki digunakan peluang sebaik mungkin untuk diraikan bersama keluarga tercinta. Bahang sambutan Hari Raya Aidiladha kini pula kian terasa. Ramai di antara kalangan kita sudah mula membeli kelengkapan Hari Raya Aidiladha yang sudah pasti akan disambut dengan begitu meriah.

Jika anda masih belum menemui baju raya yang benar-benar berkenan di hati, jom dapatkan koleksi baju raya Aidiladha yang cantik-cantik dengan harga mampu milik di Gio Fabrics, bak kata pepatah "Alah membeli menang mamakai".

Aidiladha

 aidiladha

Klik disini untuk koleksi Baju Raya 2020 (Baju Melayu Yusuf)

Klik disini untuk koleksi Baju Raya 2020 (Baju Kurung Moden Cassia)

Klik disini untuk koleksi Baju Raya 2020 (Kids Baju Kurung Moden Cassia)

Baju Melayu Yusuf juga boleh dipadankan bersama Baju Kurung Moden Cassia dan Kids Baju Kurung Moden Cassia untuk dapatkan konsep Family Sedondon Raya Aidiladha 2020. Buat golongan Adam dan Hawa yang sentiasa ingin tampil penuh bergaya di Hari Raya Aidiladha, Gio Fabrics membawakan kelainan yang pastinya memukau setiap mata yang memandang.

aidiladha

 Klik disini untuk koleksi Baju Raya 2020 (Baju Melayu Johor Luth)

Klik disini untuk koleksi Baju Raya 2020 (Baju Kurung Kedah Zulaikha)

Baju Kurung Kedah Zulaikha merupakan baju kurung potongan kurung kedah yang masih mengekalkan ciri-ciri traditional dan sangat secocok dipadankan bersama Baju Melayu Johor Luth. Gabungan ini pasti sangat menarik kerana juga direka khas buat anak lelaki iaitu Kids Baju Melayu Johor Luth dan Kids Baju Kurung Kedah Zulaikha. Jangan lepaskan peluang ini,dapatkan Baju Raya Aidiladha kegemaran anda secara pembelian online di www.giofabrics.com.my atau datang terus ke Butik Gio Fabrics. Selamat membeli.

Aidiladha

Aidiladha

Klik disini untuk koleksi Baju Raya 2020 (Baju Kurung Kedah Zulaikha)

Aidiladha

Aidiladha

Klik disini untuk koleksi Baju Raya 2020 (Baju Kurung Moden Rhea)

Kemeriahan Hari Raya Aidiladha yang bakal tiba tidak lama lagi dirancakkan lagi  dengan pelbagai rekaan fesyen baju raya bercorak mahupun plain. Mengenakan fesyen baju raya plain yang 'tidak dimamah usia' dan masih kekal relevan sepanjang zaman. 'Simple but elegent' menggambarkan kepada rekaan fesyen baju raya plain yang mempamerkan konsep kesederhanaan tetapi masih disuntik elemen 'glamorous'. Gio Fabrics menawarkan variasi koleksi fesyen baju raya plain yang pastinya membantu anda tampil menawan menjelang Hari Raya Aidiladha nanti dengan harga yang mampu milik, fabrik yang berkualiti bersesuaian dengan iklim negara kita hari ini dan memberikan anda kepuasan dalam setiap sen yang anda belanjakan. Baju Kurung Moden Rhea merupakan baju kurung moden labuh yang dipadankan dengan kain potongan duyung kembang dibawah yang memberi keselesaan dan memudahkan pergerakan si pemakai. Didatangi dengan 5 warna pilihan yang menarik dan hadir dalam saiz bermula S hingga XL. Diperbuat daripada kain jenis Citra Cotton, merupakan kain yang tidak panas, mudah iron dan terasa selesa ketika memakainya. Jadi, anda boleh ajak keluarga dan rakan-rakan untuk datang terus ke butik Gio Fabrics atau lawati laman web di www.giofabrics.com.my untuk dapatkan koleksi Hari Raya Aidiladha.

Aidiladha

Aidiladha

 Klik disini untuk koleksi Baju Raya 2020 (Baju Kurung Moden Quinn)

Baju Kurung Moden Quinn merupakan design handrawn yang direka khas buat semua pelanggan Gio Fabrics. Baju Kurung Moden Quinn ini mempunyai ciri-ciri modest dan tampak sopan ketika memakainya. Diperbuat daripada kain jenis Napoli Crepe dimana kain ini sangat menyenangkan hati para pelanggan Gio Fabrics kerana mempunyai ciri-ciri ironless, tidak panas dan perletakkan yang cantik pada tubuh badan. Didatangi dengan dua jenis design iaitu abstrak dan floral dan terdapt dari saiz XS hingga XXL. Gio Fabrics menawarkan variasi printed design yang sangat fresh dengan harga mampu milik untuk setiap lapisan masyarakat.

Aidiladha

Aidiladha 

 Klik disini untuk koleksi Baju Raya 2020 (Baju Kurung Fishtail Tania)

Baju Kurung Fishtail Tania merupakan baju kurung potongan kurung fishtail yang sangat memberi keselesaan kapada semua saiz si pemakai. Diperbuat daripada kain jenis Perry Silky Crepe merupakan salah satu daripada item terlaris di Gio Fabrics. Juga didatangi dengan dua jenis corak iaitu abstrak dan floral. Padanan corak dan warna yang cantik membuatkan si pemakai tampak lebih bergaya dan eksklusif. Terdapat dari saiz XS hingga XXL. Keindahan kombinasi warna dan corak pastinya meninggalkan momen cinta yang cukup bermakna. Jadi, anda boleh ajak keluarga dan rakan-rakan untuk datang terus ke butik Gio Fabrics atau lawati laman web di www.giofabrics.com.my untuk pelbagai pilihan yang menarik.

 Aidiladha

Aidiladha

 Klik disini untuk koleksi Baju Raya 2020 (Baju Kurta Ammar)

Berkata mengenai kurta, kurta sering dikaitkan dengan fesyen yang berasal daripada wilayah India, Pakistan dan Bangladesh, tetapi ianya mudah diterima pakai oleh masyarakat Melayu di Malaysia setelah disesuaikan dengan kemahuan dan kehendak golongan lelaki disini. Walaupun ramai yang mengatakan bahawa golongan lelaki merupakan golongan "asal boleh","asal boleh pakai" atau "apa yang ada" golongan ini sebenarnya mempunyai keperluan fesyen asas.

Melalui field studies yang telah dibuat oleh team Gio Fabrics, sebenarnya ramai golongan lelaki mahukan sesuatu yang baru tetapi secara sederhana dalam fesyen harian mereka. Menghasilkan fesyen untuk golongan lelaki di Malaysia sememangnya mencabar. Untuk menduga apa yang mereka mahukan memerlukan penelitian yang mendalam serta tidak boleh dibuat sewenang-wenangnya.

Kini di Gio Fabrics menghasilkan koleksi kurta terkini untuk Raya 2020 dan Raya Aidiladha 2020 rekaan moden dan berkualiti menggabungkan elemen klasik dan moden yang sangat bergaya untuk dipakai tanpa dipandang "over design". Menghasilkan kurta moden dengan pattern yang minimalist, tidak sarat dan paling penting look sharp ketika dipakai. Baju Kurta Ammar merupakan gabungan elemen baju melayu klasik dengan elemen moden iaitu potongan leher teluk belanga dan menggunakan potongan silm fit. Didatangi dengan 8 pilihan warna yang menarik dan hadir dalam saiz bermula XS hingga XL.

Aidiladha

Aidiladha

 Klik disini untuk koleksi Baju Raya 2020 (Baju Kurta Ammar)

Citarasa tradisional dan moden menjadi tema penting pada tahun ini. Gio Fabrics menampilkan rekaan Kurta Esmael berserta poket dan digabungkan dengan potongan leher cekak musang yang sudah pasti menepati ciri-ciri khas yang menampakan kelainan pada Kurta Esmael. Kurta Esmael juga boleh digayakan dengan seluar jeans, seluar slack hatta kain pelikat. Dengan potongan slim fit yang bertepatan dengan setiap saiz tubuh badan si pemakai, memberikan look sharp walaupun anda bukan seorang model. Diperbuat daripada kain jenis Linen Touch merupakan kain yang tidak panas, tidak berbulu dan selesa apabila dipakai. Hadir dalam saiz bermula XS hingga XXL dan didatangi dengan 6 pilihan warna kesukaan dan sesuai bagi golongan lelaki.

Jika anda memilih Kurta Esmael sebagai first day outfit sekali pun, pastinya anda tidak akan kecewa dan sentiasa tampil ringkas, segak dan bergaya juga boleh dipadankan dengan songkok mahupun berkain pelikat dan berseluar jeans. Pastinya, Gio Fabrics membantu anda tampil segak bergaya di pagi hari Raya Aidiladha nanti.