Save Time For Minimalism

Casual can be defined as something relaxed, occasional, not planned, or informal. The casual dress code has been getting more common in recent years. If you're wondering what would be appropriate for a casual outfit, afraid not, cause we're here to help!

Casual wear usually calls for polished yet relaxed look. You want to look neat and put together without being over-the-top or under-dressed. It is also the opportunity to show off your style and let your personality shine!

casual collection 2021

Nailing your casual wear outfit 2021 now at Gio Fabrics. Time to let your personality shine and check out these collections here!

casual collections 2021

casual collections 2021

casual collections 2021

Hana Blouse diperbuat daripada material jenis Polycotton dan dijahit dengan teliti untuk memberikan anda penampilan "Clean Look". Boleh dipakai sebagai office wear atau casual wear. Mempunyai potongan baju yang sedikit berbeza di mana pada bahagian belakang baju lebih labuh daripada bahagian hadapan baju kerana sangat menitikberatkan kelabuhan belakang baju sehingga pelanggan tidak perlu risau serta untuk memberikan keselesaan kepada si pemakai. Didatangi dengan 4 warna yang menarik iaitu Nude, Dusty Rose, Mint dan Baby Blue serta terdapat dari saiz S hingga XL.

 

 

casual collections 2021

casual collection 2021

casual collection 2021

Caitlyn Top diperbuat daripada material jenis Napoleon Cotton Lycra iaitu Lightweight cotton fabrics. Sesuai dipadankan dengan jeans dan flats. Caitlyn Top juga sesuai dipadankan dengan kasut dan kasut bertumit. Didatangi dengan 4 warna yang menarik iaitu Powder Blue, Rose Peach, Ruby Wine dan Off white serta terdapat dari saiz S sehingga XL.

casual collections 2021

casual collections 2021

casual collections 2021

"Neutral" merupakan idea yang sangat baik. Swiss Cotton Fabric mengubah penampilan anda menjadi lebih cantik, anggun dan bergaya. Dengan potongan yang selesa serta pleat dibahagian belakang membuat perletakkan baju kelihatan lebih cantik dan memberikan pergerakan yang selesa pada bahagian bahu serta belakang. Irina Top mudah digayakan dengan jeans atau seluar kemudian dipadankan dengan kasut. Sudah tiba masanya untuk memodenkan almari pakaian anda dengan pakaian terkini dan fresh dari Gio Fabrics.

casual collection 2021

casual collections 2021

 

 

casual collections 2021

Helen Top juga dikenali sebagai Ruffle Top yang menampilkan gaya feminin untuk penampilan seharian. Helen Top diperbuat daripada material jenis Polycotton yang diperincikan dengan elasticated ruffle pada bahagian cuff dan pearlescent button pada bahagian belakang top. Helen Top sangat memberi keselesaan kepada. Kain ini sangat menyenangkan hati para pelanggan Gio Fabrics kerana tidak panas dan sesuai dengan iklim Malaysia. Helen Top juga boleh dipadankan dengan seluar atau skirt. Didatangi dengan 3 warna yang menarik iaitu Mauve, Denim Blue dan Black serta terdapat dari saiz S hingga XL.

casual collections 2021

casual collections 2021

 

 

casual collections 2021Mulakan hari anda dengan memakai Roula Tops yang mempunyai pleated details pada bahagian hadapan top. Roula Top diperbuat daripada material jenis PolyCotton iaitu Lightweight cotton fabrics. Roula Top membuatkan penampilan anda kelihatan lebih anggun dan profesional. Sangat sesuai untuk dipadankan dengan seluar, skirt atau palazzo untuk "Chic look" yang bergaya di luar pejabat. Menampilkan puff bishop, lengan panjang serta pleated details. Didatangi dengan 2 warna yang menarik iaitu warna Black dan White dan terdapat dari saiz S hingga XL.casual collections 2021

casual collections 2021

casual collections 2021

Rasa selesa, bergaya dan anda pasti akan jatuh cinta dengan Demi Top. Mempunyai potongan lengan yang berbeza serta menambahkan penampilan mengikut trend gaya terkini. Reka bentuk Demi Tops yang memberi keselesaan dan freedom of movement kepada sipemakai. Didatangi dengan 3 warna yang menarik iaitu Off White, Dusty Rose dan Navy Blue serta terdapat dari saiz S hingga XL.

casual collections 2021

casual collections 2021

Casual Collections 2021

Keily Blouse diperbuat daripada material jenis Rayon Slub merupakan kain jenis lembut, halus, sejuk, selesa dan mudah menyerap serta sesuai untuk digunakan ketika iklim panas dan lembap. Oleh kerana ia sangat selesa dan sejuk untuk dipakai, Rayon adalah merupakan kain yang sangat baik untuk dipakai setiap hari. Didatangi dengan 3 warna yang menarik iaitu Baby Blue, Dusty Rose dan Nude serta terdapat dari saiz S hingga XL.

casual collections 2021

casual collections 2021

casual collections 2021

"Turn heads" dengan blouse berjalur. Zasha Blouse diperbuat daripada material jenis Printed Supersoft iaitu dari kain ringan. Untuk office wear, padankan Zasha Blouse dengan seluar atau skirt yang sepadan dengan penampilan anda. Sangat sesuai digayakan untuk casual wear atau office wear. Kami menyediakan 5 warna yang menarik iaitu Black, Emerald Green, Military Olive, Terqouise dan Navy Blue serta terdapat dari saiz S hingga XL.

casual collections 2021

casual collections 2021

casual collections 2021

Alara Blouse diperbuat daripada material jenis Printed Como Digital Crepe merupakan custom prints design yang hanya boleh didapati di Gio Fabrics. Printed Digital Como Crepe adalah kain yang paling disukai oleh semua pelanggan Gio Fabrics. Alara Blouse boleh dipakai sebagai pakaian harian dan mempunyai daya tarikan tersendiri. Diperbuat dari bahan berkualiti tinggi Como Digital Crepe dan memberikan rasa yang sejuk kepada sipemakai. Alara Blouse berlengan panjang sangat serna boleh digunakan mengikut gaya anda. Didatangi dengan 6 warna yang menarik iaitu Cafe Creme, Fantasy Blue, Nude, Tendril, Dusty Rose dan Sage serta terdapat dari saiz S hingga XL.

casual collections 2021

casual collections 2021

casual collections 2021

Arisa Top diperbuat daripada material jenis Uragiry Rayon Slub iaitu kain jenis tekstur flocked dot, lembut, halus, sejuk, selesa dan sangat menyerap serta sesuai untuk dipakai ketika keadaan panas dan beriklim lembab. Arisa Top mempunyai flocked dot textured, straight point collar, lengan panjang, a tie-waist dan a curve hem. Potongan baju yang santai memberikan anda penampilan yang feminin serta mempunyai potongan bahagian belakang yang lebih labuh untuk menjaga penampilan yang sederhana dan selesa. Arisa Top sangat selesa dan sejuk untuk dipakai kerana Rayon adalah kain yang sangat baik untuk dipakai setiap hari. Didatangi dengan 6 warna yang menarik iaitu Off White, Dusty Rose, Nude, Baby Blue, Tendril dan Sandy Grey serta terdapat dari saiz S hingga XL.